Fonduri nerambursabile – relansare micro si macroeconomica

Accesarea fondurilor europene de catre firmele autohtone poate reprezenta rampa de relansare economica a României. Se vorbeste despre recesiune si efectele ei la nivel global, insa foarte putina atentie se acorda unor posibilitati reale de a iesi din situatia existenta.
Aceste finantari nerambursabile trebuie abordate cu maxim interes, atat din partea agentilor economici eligibili, cat si a autoritatilor care gestioneaza instrumente structurale. De asemenea, un rol hotarator in procesul de absorbtie a banilor europeni este jucat de firmele de consultanta de profil, care detin autoritatea informala de a directiona sectorul pe anumite linii. In acest sens, un reprezentant al companiei Alter Ego Solutions vorbeste despre importanta calitatii consultantei in accesarea fondurilor europene: „Responsabilitatea sociala corporativa in afacerile pe care le derulam noi, firmele de consultanta, este elementul prioritar pentru parteneriatele incheiate. In aceasta industrie inglobam puncte cheie ce pot influenta decisiv rezultatele firmei beneficiare, modul de utilizare a banilor europeni, imaginea de ansamblu si perfomantele la nivel macro ale Romaniei, precum si sustenabilitatea mediului de afaceri. Cei ce doresc sa patrunda pe piata, dar si cei care desfasoara in prezent activitati de consultanta privind accesarea fondurilor nerambursabile trebuie sa fie constienti de competenta ce le este atribuita informal, de puterea de care dispun pentru a schimba anumite lucruri in Romania. Acesta este motivul pentru care toti cei angrenati in sistem, trebuie sa avem inradacinat un desavarsit simt al eticii in afaceri.”
La nivel de intreprindere, accesarea banilor oferiti de catre Uniunea Europeana, reprezinta oxigenul de care au fost privati agentii economici de la aparitia recesiunii pana in prezent. Astfel, decizia si pasii orientati catre o asemenea solutie pot fi impulsul necesar pentru redresarea economica a beneficiarului. Fondurile europene nerambursabile, sub conditia utilizarii lor intr-un mod eficient, sunt capabile sa ofere o restructurare corespunzatoare, sa asigure dezvoltarea, competitivitatea si sustenabilitatea firmei care investeste alaturi de Uniunea Europeana.
Conform firmei specializate de consultanta pentru obtinarea de finantari nerambursabile, Alter Ego Solutions, la nivel macroeconomic, pragul recesiunii poate fi depasit apeland pe scara larga la atragerea fondurilor europene: „Economia Romaniei are sansa redresarii, insa pentru aceasta trebuie depus un efort semnificativ. Fondurile europene, privite ca factor investitional si nu ca ajutoare sociale, ne dau dreptul sa aspiram la o situatie economica nationala mult mai buna.” Aceste afirmatii sunt sustinute si de oficiali ai Fondului Monetar International; Franks Jeffrey, seful delegatiei FMI in Romania a declarat ca se previzioneaza pentru 2011, o crestere a produsului intern brut de 1,5%, fundamentata in primul rand pe abosrbtia fondurilor europene, precum si pe cresterea nivelului exporturilor. Echipa Alter Ego Solutions

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului