"Masca sociala"...o noua moda

Ne punem masti in fiecare zi, "masti sociale", cum bine spunea un bun prieten.
Da, in fiecare dimineata, inainte de a iesi din casa ne punem frumos masca pe chip si plecam spre serviciu. Mergem pe strada, nu vedem nimic, nu auzim nimic, nu credem nimic, suntem cei mai buni, cei mai tari, cei mai importanti si nu ne "coboram" sa vedem ce se intampla pe strada. Ca un copil s-a impiedicat si s-a lovit, ca o batranica nu poate traversa strada...evident nici n-am sesizat-o...era pe langa noi? Da era, dar daca nu ne coboram din imparatia noastra sa vedem.
Ne punem masca sociala si la birou. Nu trebuie sa stie nimeni, niciun coleg ca poate nu ne e bine sau avem o problema (si nu e vorba de a aduce problemele personale la birou - nici eu nu sunt de acord cu asta), dar nu vrem nici macar sa se vada ca poate azi nu ne e bine sau ca suntem fericiti dintr-un fleac. Nu ne este permis, pentru ca stim, oamenii sunt rai, vor specula fiecare slabiciune a ta, vor profita de fiecare hop pe care-l treci...atunci ne ducem in baie, ne spargem creierii, bocim, apoi ne refacem machiajul si iesim ca si cum nu s-a intamplat nimic, ne-a intrat un fir de praf in ochi.
Si toti procedam la fel, toti ne punem masti de frica celor de jur...nu mai stim sa iertam, nu mai stim ce este toleranta, am uitat sa ne ajutam aproapele si cum sa fim buni unii cu ceilalti. Am devenit rai cu cei din jur, cu noi insine, cu toti si cu toate.
Am ajuns sa ne punem masca si in fata prietenilor si in fata cunoscutilor, pentru ca aici intervine invidia, gelozia ca cel de langa noi e mai bun, a reusit mai mult, e platit mai bine. Si atunci evitam astfel de subiecte, evitam sa discutam politica, religie, salariu, loc de munca si ii mintim...ne mintim ca ne este bine, chiar foarte bine, ca sa nu se vada ca poate ne e rau, ne merge prost...dar nu ne permitem sa le spunem, sa nu se bucure ca ne merge prost.
Ne mintim pe noi, ii mintim pe cei apropiati si traim intr-o alta lume, in alt univers, unul al nostru propriu, in care sa intre ceilalti.
Traim intr-o bula si nu ne dam seama ca intr-o buna zi se poate sparge si coboram ca dintr-un avion, fara parasuta. Parasuta ar putea sa fie prietenii, familia...ah, dar ai uitat ca i-ai mintit ca ti-e bine...acum rabda, n-ai stiut sa-i pretuiesti atunci cand a trebuit.
Ti-ai pus o masca, ca la bal mascat, unde nimeni nu stie pe nimeni cu adevarat, nimeni nu cunoaste pe nimeni cu adevarat...acum stai si suferi in tacere pentru ca nu poti sa-ti dai masca jos, a ramas acolo.

Poate ar fi cazul sa renunti la ea, stii cum se spune: mai bine mai tarziu, decat niciodata!
Da-ti masca jos si vezi adevarata lume, realitatea din jurul tau!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului