3 luni de gradi

Suntem bine. Acum. Ca am avut de patimit.
Dar zic sa o luam cu povestitul cu partea mai frumoasa.
Dupa 3 luni de gradi (cresa), nu mai plangem, urlam si dramatizam. Putin dimineata cand il ia educatoarea si o scurta bazaiala la pranz, cand ma duc sa-l iau, dar, asa, ca sa ne bagam in seama.
Apoi, a inceput sa "comunice" cu alti copii, cu educatoarele si sa se joace cu jucarii, fara sa mai stea in brate la educatoare. Dupa acest timp, mananca si mananca chiar bine (mai putin chestiile care nu ii plac: carne, mazare, fasole, brocoli etc.)
Si cel mai important: a inceput sa inteleaga si sa pronunte cuvinte in engleza. A inceput si in romana de vreo 2 saptamani, iar acjm stie si vreo 5 in engleza. Chiar azi imi povesteau educatoarele ca sunt mandre de el pentru ca la ora 11:00 s-a dus la una dintre ele si i-a zis de doua ori cuvantul "tired". L-a dus si l-a culcat. Este mare lucru, in conditiile in care noi vorbim cu el doar in romana, plus ca nu stie sa spuna "obosit".
Suntem mandri de el! A evoluat binisor, desi toata lumea imi spunea ca e prea mic si ca il chinui.
Ce vreau sa mai spun este ca zilnic primesc o fisa cu ce au mancat si cam cat, cat si la ce ora a dormit, la ce ora i-au schimbat scutecul. Totodata, am primit o fisa cu opinia fiecareia dintre cele 3 educatoare referitor la comportamentul lui acolo, dupa aceste 3luni. Nu stiu daca in tara se face, insa mie mi se par utile si dragute.

Partea mai putin draguta si peste care sper ca am trecut e cu imbolnavirile. In primele 3 saptamani a racit foarte mult. Apoi a facut infectie la ureche = antibiotic (in conditiile in care aici doctorii iti dau foarte rar).
Ulterior, a facut o forma usoara de rotavirus - are vaccinul facut, dar tot am tras 2 saptamani cu diaree.
Mai pe urma a racit urat de tot, cu febra 39-41 cateva zile si tuse urata = infectie in gat = antibiotic (la o luna de la primul).
Intr-o pauza de raceli si febra a trebuit sa facem vaccinurile (pe care le amanasem vreo 2luni si ne umplusem de hartii de atentionare). I-au facut 3 intr-o zi, doua intr-un picior, unul in celalalt, astfel ca s-a lasat cu febra 39 vreo 4 zile si dureri la picioruse.
Acum e binisor, ii mai curge putin nasul si tuseste rar de la vantul de afara. Ne refacem usor, usor.

Una peste alta, vine si aici vara si ne bucuram de ea. La gradi merge bine, asa ca suntem mai linistiti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului