O zi, dar nu ca oricare alta

Se anunta o zi plina, multe de facut si cu multa energie, asa ca, inca de dimineata am incercat sa ma incarc cu rabdare.
Ploua foarte tare, batea vantul, nimic neobisnuit, vreme de UK. 
Sotul ma suna daca ma descurc, sa-l duca el pe cel mare la gradi. Eu, stiind ca trebuie sa lipseasca toata dupa amiaza de la serviciu, il refuz, gandindu-ma ca oricum ultimele zile au fost la fel: vreme proasta si eu busy.
Pun copchilul mare in carut cu nailonul in cap, pe cel mic in sistem la purtator. Ma enervez putin ca lasasem carutul intors invers si cu cel mic in sistem m-am chinuit ceva sa-l reasez. 
Plecam. Pe drum cel mare bazaia: ca-l deranjeaza pantalonii, ca nu vede - ploua, deci, ce sa vezi?!?. Pe la jumatatea drumului ma plesneste: am uitat geanta cu mancare. Respir adanc, intorc carutul si-mi spun in minte: asta e, linisteste-te, o sa intarziem, nu e ca si cum se intampla zilnic, o sa inteleaga educatoarele.
Luam geanta (o uitasem in garaj, cand m-am enervat cu carutul) si pornim voiniceste spre gradi. La un moment dat se inteteste vantul si exact in acelasi timp ia nailonul de pe carut si-mi da umblela peste cap - s-a rupt. Maxim!
Incep sa bombani nervoasa, ii zic si sotului vreo doua (dar nu cu glas tare, ca doar el se oferise) si plecam asa, fara umbrela. 
Incerc sa-i tin cumva mana peste fata copchilului, dar el voia sa vada, si oricum, doar picura.
Pe drum ma intalnesc cu o prietena si-mi da umbrela ei. Initial am refuzat, din politete, dar apoi am luat-o pentru cel mic. Ajungem intr-un final la gradi. Toate bune si frumoase!.
Ma intorc acasa, adorm copchilul si ma conversez cu fetele pe telefon: trebuia sa mergem sa decoram sala, unde avea loc petrecerea de Craciun de dupa-amiaza.
Acolo, ce sa vezi: ne-au schimbat sala, aranjatul meselor, noi aveam decoratiuni pentru 3 mese lungi, ei pusesera 10 mese rotunde (pentru 100 de copii). Pana pe la 1 ne-am agita sa improvizam tot felul de variante sa arate decent. 
Ajung din nou acasa, mancam ceva, pun copchilul la somn. La 3 plec cu el la petrecere, sotul urmand sa-l colecteze pe cel mare de la gradi, sa-l schimbe si sa-l aduca. 
La 4.30 incepe balamucul: verifica bilete, verifica sa aduca mancarea, mai stai si cu copchii care, ba se plictiseau (dupa juma de ora de magician), ba le era foame, somn etc. 
Apoi stai si imparte carti - ajutor de Mos Craciun (partea asta mi-a placut cel mai mult)!
Seara s-a terminat la un pui in oala si un pahar de vin cu prieteni, pe care il pusesem de dimineata. 
What a day! 
Acum cand scriu sunt dupa o alta zi foarte plina: organizat coffee morning la Community, mers la coafor, petrecere la un coleg de la gradi. Urmeaza week-endul, si ala plin!
Insa ii multumesc lui Dumnezeu pentru sanatate si prietenilor ca sunt aproape! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului