Arta pentru sanatate - Spitale Color


București, 7 mai 2020 - Inițiativa civică Spitale Color finalizează astăzi licitația de artă pentru dotarea spitalelor din România cu echipamentele de protecție necesare luptei împotriva pandemiei cu virusul Covid-19. 

Începută anul trecut, inițiativa Spitale Color a dus tablouri în 15 spitale din România și a adus un strop de culoare și speranță în viața medicilor și pacienților. 

Anul acesta, inițiativa s-a alăturat luptei împotriva pandemiei și și-a oferit sprijinul medicilor din linia întâi prin dotarea a 5 spitale din întreaga țară cu echipamentele medicale necesare protecției împotriva virusului Covid-19.

“Ne bucurăm că putem fi alături de medicii din linia întâi și că împreună aducem un strop de culoare pentru spitalele din România. În vremuri ca acestea, comunitatea este cea mai importantă, iar spre bucuria noastră, oamenii au fost foarte receptivi și s-au alăturat în număr mare campaniei de donații. Le mulțumim celor care s-au alăturat inițiativei și credem că doar împreună putem trece cu bine de această perioadă dificilă care ne încearcă.”, spune Denisa Radu, inițiatoarea proiectului Spitale Color.

Conceptul inițiativei a luat contur în anul 2019, la inițiativa Denisei Radu, care și-a dorit să aducă un strop de culoare și de speranță în spitalele de stat din România. Alături de artista Mădălina Radu (LiviArt), proiectul a debutat cu o donație de 50 de tablouri. 

M-am alăturat bucuroasă încă de la început inițiativei Spitale Color pentru că sunt de părere că sistemul medical din România merită mai mult. M-am bucurat enorm să văd cum prima donație de 50 de tablouri a atras în proiect câteva zeci de artiști. Pictez cu mare drag pentru proiect și mă bucur de fiecare dată când avem un nou spital înscris.”, spune artista Mădălina Radu (LiviArt).

Până în prezent, proiectul Spitale Color și-a pus amprenta asupra spitalelor din România și a reușit să adune:

      Peste 500 de tablouri

      Peste 70 de pictori donatori

      17 spitale înscrise în proiect

      15 spitale colorate

      13 județe acoperite





                                                                     ***



#Spitale Color este o inițiativă civică ce își propune să aducă culoare și speranță în spitalele de stat din România prin donarea de tablouri. Pictorii voluntari și spitalele beneficiare se pot înscrie pe site-ul https://spitalecolor.ro/ .





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului