Care e mai bun si care e pretul?

Urmaresc de ceva vreme campania din Statele Unite, si astept cu nerabdare rezultatele finale. Dupa parerea mea, exista o vaga asemanarea cu situatia din Franta anului trecut. Francezilor le-a fost "peste mana" sa aleaga o femeie capabila, in locul lui Sarkozy...si asta, DOAR pentru ca era femeie. Am citit cartea lui Sarkozy, idei bune, dar se vede faptul ca nu a "putut" sau "nu a fost in stare" sa puna nimic in aplicare de un an si jumatate...concluzia: un dezastru, pe care francezii nu-l recunosc din prea multa mandrie.
Revenind la Statele Unite. Cine e mai bun: Obama sau Clinton? Si urmatoarea intrebare ar fi, cu cine sa candideze unul dintre cei doi, cu MaCain?
Obama e ca si castigat (desi mie imi place de Hillary). Dar...si aici exista un mare dar...vor fi capabili americanii sa recunoasca ca Obama este mai bun decat MaCain? Ei, care se dau democratii lumii, sunt conservatori, o au in sange si nu cred ca vor alege "un barbat de culoare"...hmmm...e greu de spus daca vor fi in stare sa recunoasca aptitudinile si capacitatile acestui om politic, fara sa vada si cealalta moneda, si anume ca nu e alb.
Tare as vrea sa ma insel!!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului