Cele 18 lectii de guvernare ale lui Colin Powell

1. A fi responsabil inseamna cateodata sa-i scoti pe oameni din sarite.
2. Ziua in care soldatii vor inceta sa va mai comunice problemele lor este ziua in care nu-i mai conduceti. Inseamna ca, fie nu mai cred ca ii puteti ajuta, fie au ajuns la concluzia ca nu va mai pasa. In ambele cazuri, e vorba de un esec de conducere.
3. Nu va lasati bruscati de experti si de elite. Expertii au adesea mai multe date decat discernamant. Elietele pot deveni intr-o asemena masura innascute, incat produc hemofilici care sangereaza pana la moarte cum se lovesc de lumea reala.
4. Nu va fie teama sa-i contestati pe profesionisti, chiar daca sunt ai vostri.
5. Nu neglijati niciodata detaliile. Cand mintea tutror este amortita sau distrasa, liderul trebuie sa fie de doua ori mai vigilent.
6. Nu puteti sti in ce situatii puteti sa scapati nepedepsiti pana nu ati incercat.
7. Cercetati tot timpul dincolo de aparente. Nu evitati acest lucru (doar) pentru ca s-ar putea sa nu va placa ce vedeti.
8. Organizatia nu realizeaza de fapt nimic. Planurile nu realizeaza nimic. Teoriile de management nu conteaza prea mult. Stradaniile reusesc sau esueaza datorita celor implicati. Nu veti avea realizari importante decat daca ii atrageti pe cei mai buni.
9. Structurile organizatorice si titlurile pompoase nu au aproape nicio importanta.
10. Nu permiteti niciodata orgoliului sa se apropie ata de mult de functie, incat in momentul in care aceasta nu mai este, orgoliul vostru sa dispara odata cu ea.
11. nu va supuneti stereotipurilor. Nu vanti ultimele descoperiri ale managementului. Situatia dicteaza ce abordare se potriveste mai bine pentru atingerea misiunii echipei.
12. Optimismul permanent sporeste forta.
13. Cautati inteligenta si discernamantul si, cel mai important, capacitatea de a anticipa, de a avedea ce se ascunde dincolo de linia orizontului. Cautati, de asemenea, loialitatea, integritatea, energia, motivatia, o personalitate echilibrata si ambitia de a duce lucrurile la bun sfarsit.
14. Marii lideri sunt aproape intotdeauna mari simplificatori care pot limpezi argumentele, dezbaterile si indoielile, pentru a oferi o solutie pe care oricine o poate intelege.
15. Partea I: Folositi formula P= de la 40 la 70, in care P este probabilitatea succesului, iar numerele indica procentul de informatie insusi. Partea II: Din moment ce informatia se afla in intervalul 40-70, urmati-va instinctul.
16. Comandantul are intotdeauna dreptate, iar esalonul inferior se inseala, pana la proba contrarie.
17. Simtiti-va bine ca lider. Nu goniti tot timpul intr-un ritm naucitor. Luati-va concediu cand il meritati. Petreceti timp cu familiile voastre. Corolarul: Inconjurati-va de oameni care iau munca in serios, dar nu si pe ei insisi, oameni care muncesc din greu si se distreaza din plin!
18. Liderul e un om singur.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

un nou inceput - o continuare