Cat costa o masina...

Spuneam intr-o postare anterioara ca nu ne-am cumparat masina. Inca! Va trebui la un moment dat sa o facem, insa analizant toate aspectele, nu prea da cu plus.
Da, stiu, o masina consuma si nu o cumperi sa faci profit, ci pentru ca e utila. Eh, aici in UK minusul financiar este substantial.
Pai, sa vedem...
Ca sa cumperi o masina decenta te ajunge undeva intre 800 si 1200 lire. Nu e mult, asa este, DAR...
Asigurarea obligatorie pentru o persoana in varsta de 35 de ani, fara experienta in sofatul in UK si cu un accident recent (cam acum un an) se ridica la...1.900 de lire. Da, ati citit bine, cu mult mai mult decat masina in sine.
La asta se adauga: verificarea anuala (vreo £40), taxa de autostrada, taxa de aglomeratie etc.
Acum sa trecem la utilizarea in sine a masinii. Noi locuim peste strada de locul de munca al sotului, cumparaturile ne vin la usa cand dorim (fac comanda pe net, stabilesc intervalul orar, fara carat, fara agitatie prin magazine - e si complicat cu un copil foarte curios, ce face "ordine" pe rafturi). Singura utilitate a masinii ar fi sa ne deplasam prin orasele din UK ca sa le vizitam. Insa deocamdata ne-am descurcat binisor cu trenul.
La asta se adauga si faptul ca masina e cu volanul pe dreapta, se circula pe cealalta parte si sa vezi ce distractie e intr-un sens giratoriu.
Asadar, vom vedea cand, ce si de ce ne vom cumpara masina. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului