Marele sau micul "referendum"

Scriu aceste randuri inainte de MARELE referendum si da, sunt constienta ca o parte dintre prietenii mei ma vor blama pentru ce voi scrie. Asta este, imi asum! Pana la urma fiecare are parerea lui despre ceva si trebuie respectata, indiferent daca ne convine sau nu.
S-au perindat foarte multe opinii/voci pe internet si la Tv referitor la acest referendum, daca este util sau nu, daca s-ar fi facut altceva cu banii cheltuiti, daca, daca...
Eu zic ca mai important este principiul de la care s-a plecat: este dreptul acelor 3 milioane de persoane sa aiba o opinie, sa semneze si sa se ajunga la un referendum. Nu contest, este un drept constitutional, o opinie si respect acest aspect. Eu altceva as vrea sa intreb: de ce, celelalte organizatii non-guvernamentale, civice sau cum vreti sa le mai numiti nu au reusit sa organizeze un referendum? Si slava domnului ca sunt atatea aspecte care ne "dor" in tara asta, care ar trebui reglementate sau solutionate, de la protectia mediului la resurse, de la sanatate la educatie etc.
De ce DOAR aceasta organizatie civica a reusit? De ce a fost sustinuta politic, fara niciun comentariu? Nu a reusit nimeni sa ma lamureasca in tot acest timp.
Da, eu nu vad relevanta acestui referendum, acum, in aceasta epoca, in aceasta perioada. Sunt de parere ca sunt lucruri mult mai importante de solutionat, care sunt taraganate de ani de zile si care ne afecteaza pe toti din Romania.
Pe mine personal nu ma deranjeaza orientarile sexual ale unor persoane, preferintele religioase ale acestora, daca fac sport sau nu... Este dreptul fiecaruia, libertatea acestuia de a actiona asa cum considera, INSA, asa cum John Stuart Mill spunea: "Libertatea consta in a putea face tot ce nu dauneaza celuilalt".
Asadar, atata timp cat fiecare actioneaza in limitele unei decente, nu vad de ce m-ar deranja, de ce nu as fi de acord.
Locuiesc in UK de mai bine de un an de zile si aici vezi atat pe strada, la TV, in filme sau videoclipuri cupluri de gay, insa nu pare ca ar fi nelalocul lor, ca sunt ceva extraordinar - e ca si cum nu vrei sa vezi oameni supraponderali sau in carut cu rotile. Pentru ei sunt la acelasi nivel de promovare.
Am vazut opinii care sustin ca Romania este o tara cu familie traditionala. Eh, hai sa nu exageram! Tocmai am vazut aseara o statistica in care se spunea ca sunt 1,40 divorturi la 1.000 locuitori - pentru anul 2017.
Si atunci unde mai e familia traditionala? Asta ca sa dau un exemplu. Sa nu mai spun de modul in care se traieste in multe dintre familii (in special de la tara), cum se educa multi copii, care este natalitatea la noi etc. etc.
Discutia poate fi facuta pe mai multe paliere, cu reprezentanti din multe domenii, si nu cum s-a facut la noi: hai sa facem un referendum. LOL

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului