Ce nu-mi place in UK!

Si daca tot am povestit cum e in UK si i-am tot ridicat in slavi pe englezi, am zis sa intorc moneda si sa va povestesc si ce nu imi place.
* Vremea! Da, stiu, ma plang de vreme in orice discutie, la cine ma asculta. Dar va spun sincer ca daca nu ai o sanatate strong, nu te poti acomoda aici. Nu mai zic ca ploaia si vantul iti strica orice plan. 
Imi amintesc de acum multi ani de ce-mi povestea un amic, care a stat cativa ani in Irlanda, castiga bine, dar a plecat din cauza vremii. La momentul respectiv mi-am zis in mintea mea: " ei, figuri! Castigi bine si pleci de la o amarata de ploaie". Nu va spun cata dreptate ii dau acum. 
Si nu doar ca ploua, parca iti intra in oase, te ia cu furnicaturi, apoi se porneste si cate un vant din ala de nu poti sta in picioare. Pe mine de la vant ma ia cu dureri de cap, urechi, mi se umfla gingiile, nici nu va spun. 

* Internetul. Cand am aterizat prima data aici si am vazut cum merge, am zis ca nu-i adevarat. Sa nu va mai aud ca nu merge bine netul in Romania, ca nu stiti cum e. 
Eu imi imaginez pe unul care da la manivela, si da, si da, pana oboseste, se mai opreste un pic si, iar ma da o data.
Ca sa deschizi un link, astepti mult si bine, de-ti vine sa faci dansul ploii sau sa joci tontoroiul, poate, poate, se misca ceva. Bai baiatule, e de noaptea mintii!
Ah, si daca mai ploua (de cel putin o data pe zi) sau bate vantul, pfff, aleluia, nu mai merge! Ba, cireasa de pe tort ca ramai si fara TV! Si uite asa te apuca depresia stand si uitandu-te pe geam, sau mai zici un Doamne ajuta! sa se opreasca ploaia, sa-ti mearga internetul.
Fibra optica? Neah, da' de unde! Abia saptamanile trecute au sapat pe la noi pe strada sa puna firele, dar cine stie cand s-or si conecta. Probabil dupa ce plecam noi.

* Grija fata de mamele care lucreaza. Desi sistemul lor de sanatate si protectie sociala e mult mai bun decat al nostru (englezii se plang de el), faptul ca o mama trebuie sa se intoarca la munca la 6 luni dupa ce a nascut, mi se pare cam trist - ca sa fiu draguta. Da, stiu in State se intorc dupa 3 luni, stiu, se poate si mai rau.
Aici poti sa-ti mai iei o luna doua fara plata (daca e de acord si angajatorul), ca sa faca copilul 8 luni si sa-l duci la cresa. Care...pfff, este foarte scumpa! Aici la mine la tara e undeva la 1500£ program 8 - 17, nu vorbim de orasele mari, precum Londra, unde e aproape dublu. Iar alocatia e sub 100£ pe luna, in functie de venit, adica un cos de cumparaturi pentru o saptamana (fara detergenti sau produse de curatat).
Si da, cu toate acestea, au copii multi - cel putin 3, am vazut si cu 5 -6. Dar aceste mame nu prea au serviciu sau isi cauta dupa ce mai cresc cei mici.

O sa mai continui intr-o alta postare cu alte lucruri/servicii sau feeling-uri care nu-mi plac in UK.
PS. Da, acum cand scriu, toarna cu galeata afara, de dimineata, asta dupa ce acum 2 zile a batut vantul de a rupt iar garduri si acoperisuri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului