Religie vs cotidian

Conform Hotnews,
"Justitia de la Teheran l-a condamnat la moarte pe Mohammad-Amin Valian, un student iranian de 20 de ani. Tanarul a fost arestat in timpul protestelor antiguvernamentale din decembrie anul trecut. Sustinator al reformatorului Mir Hossein Moussavi, contracandidatul lui Mahmoud Ahmadinejad la presedintie, Valian a fost gasit vinovat de "moharebeh" ("razboi impotriva lui Allah?").
Plecand de la aceasta stire, ma gandesc la cei din occident (in conditiile in care si Romania s-ar include). Adica, la noi cei libertini, cei liberali, cei deschisi spre orice, razvratiti pentru orice.
Ganditi-va ce-ar insemna sa te muti acolo, dar cu educatia si mentalitatea de aici. Sa stau incrustat in mediul tau mic, sa nu poti sa spui/faci nimic din ce este interzis in religie. Hm...e drept ca nici nu suntem prea credinciosi, si ma refer aici la crestin-ortodocsi. Stiu ca o sa se revolte multi cand fac asemenea afirmatie, dar asta este adevarul. Nu respectam intru totul sau chiar deloc regulile si docmele crestine.
Ei, pe de alta parte le respecta, intocmai.
Si atunci stai si te intrebi unde si cum e mai bine? Sau ce inseamna mai bine?
Ne lovim de aceeasi teorie pe care a exprimat-o Huntington in cartea lui "Ciocnirea civilizatiilor".

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului