Sclavia in Romania...

A venit primavara! Asta nu poate decat sa ma bucure!
Ieri am primit martisoare si flori, acesta fiind un semn de primavara, cu siguranta.
Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre firmele straine care vin in Romania si cred ca au dat lovitura.
Asa este si o firma americana (nu-i dau numele) care are contract cu Romtelecom. Sa o iau cu inceputul. Pun pe site-uri job-uri si incepe distractia.
Omul, oricare dintre noi, aplicam la postul respectiv. Te suna, te duci la un interviu si iti spune ca atunci cand se formeaza echipa pentru proiectul de "Informatii" o sa revina. Dupa o saptamana incerci sa-i suni, dar nu raspund, le trimiti e-mailuri. La un moment dat te suna si iti spune "sa treci pe la firma, sa vezi ce si cum".
Te duci pe la 10:00 dimineata cu gandul ca o sa dureze maxim o ora. De unde! Iti spun din prima ca trebuie sa stai pana la 18:00 pentru ca incepi trainigul. Mai mare ti-e socul cand iti spun ca de fapt trainingul este pe Recovery Debits.
What the fuck?
A doua zi deja trebuie sa intri pe casca si sa lucrezi. Adica, dupa cateva ore de ameteala, in care nu intelegi mare lucru, te apuci sa-i suni pe aia care nu si-au platit facturile la Romtelecom.
In fine, incerci sa prinzi din zbor, mai intrebi vecinul etc. Pentru ca superviserul e un mare dobitoc, care nu te ajuta sa efectuezi apelurile, ba mai mult incepe sa urle ca un dobitoc ca toti sunt prosti in sala aia si doar el e destept.
Te miri si mai mult cand vezi cu ce adjective iti vorbeste.
Dar ce poti sa faci? Esti student, ai nevoie de bani si mai e si nenorocita asta de criza.
Continui...dupa o saptamana, din 10 persoane raman 2. Li se spune ca nu se incadreaza in standardele de calitate ale Romtelecom si...afara. Evident fara niciun ban pe saptamana aia muncita 8H/zi.
Dupa cateva zile, te cheama la personal, chipurile sa semnezi un contract. Ramai socat. Tu stiai de un salariu de 750 lei/luna si te trezesti cu 600lei/luna. Multe, multe hartii de semnat la personal. La un moment dat suna la personal superviserul ca "Ce dracu stau atata? ca trebuie sa muncesti!"
Ce poti sa faci in aceasta situatie? Eu as fi plecat,...de multa vreme. Persoana in cauza inca mai este. Pana cand?...revin cu alte amanunte.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului