INVITATIE 2

Centrul pentru Jurnalism Independent va invita la o dezbatere pe tema Profilul femeii jurnalist – intre Anna Politkovskaia si “fatucile din presa”, care se va desfasura miercuri, 26 mai 2010, de la orele 16:00, la sediul CJI din Bdul. Regina Elisabeta nr. 32, et. 1.

Intalnirea este deschisa jurnalistilor, studenţilor si analistilor pieţei mass-media “de ambele sexe”, precum si celor preocupaţi de problema egalitaţii de gen.

Ne propunem sa aflam daca asistam la o “feminizare a profesiei” si in ce masura o astfel de tendinţa afecteaza statutul social si profesional al jurnalistului. Vom incerca sa definim parametrii “carierei” femeii jurnalist si modelele de care dispun si pe care le aleg tinerele care aspira la intrarea in profesie.

La dezbatere vor participa Daniela Roventa-Frumusani, Profesor Universitar Doctor al Facultatii de Jurnalism si Comunicare, Universitatea Bucuresti si Adriana Stefanel, doctorand al Universitatii Bucuresti - autoarele studiului "Portretizarea femeii in stirile de presa". De asemenea, vor fi prezenti scriitorul Bedros Horasangian, reprezentanti Editurii Meteor - care a publicat in Romania cartile Annei Politivskaia - , jurnalisti si studenti la jurnalism.

Va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra la tel: 021 31111375 (6) sau e-mail: carmen@cji.ro pana in data de 25 mai 2010, orele 17:00.

Persoana de contact: Carmen Macavei, asistent executiv.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului