Raceala, medicamente sau nu prea?

Am racit...da, stiu, nimic nou pe frontul de vest!
Insa ma gandeam la cum este sistemul nostru si cel britanic, tipul de mentalitate din cele doua tari.
Chiar citeam zilele trecute pe grupuri de mamici ca sunt disperate, incep copii  colectivitatea si iau tot felul de virusi si ce sa le dea pentru imunitate. Nu sunt in masura sa dau sfaturi, doar citesc si ma informez, insa, asa cum spune si dr. Craiu (pe care il admir foarte mult!), nu e nicio problema ca raceste copilul, in felul acesta isi formeaza propria sa imunitate, isi creeaza anticorpi. Nici in UK nu se sinchisesc foarte mult la o simpla raceala.
Din octombrie si pana ii aprilie copii britanici racesc mai mereu, ii vezi cu mucii pana la genunchi (la propriu), mai au si febra din cand in cand. Nici la doctor nu te primeste decat daca e infectie, are febra cel putin 5zile si se simte rau: moleseala, lipsa poftei de mancare.
Imi amintesc de un episod cand am sunat pentru programare si avea "doar"4 zile de febra si nu prea voia sa ma primeasca, insa abia dupa ce am insistat l-au vazut. Avea infectie in gat si i-au dat antibiotic.
Si apropo, aici iti prescriu foarte foarte rar antibiotic. Ei sustin, si pe buna dreptate, ca dand prea des antibiotic corpul se obisnuieste cu el, plus ca nu mai reactioneaza la tratament.
Pe de alta parte, la noi se recomanda foarte mult si foarte des administrarea de dexametazona cu ajutorul nebulizatorului. Asa cum precizeaza si dr Craiu, nu este deloc indicat. In UK asa ceva nu exista decat in spital si numai daca este necesar.

Da, britanicii merg pe ideea ca trebuie sa lasi organismul sa lupte, sa-si faca treaba anticorpii. E cumplit sa iti vezi copilul cum se chinuie ca nu poate respira, nu poate manca, nopti nedormite (asa cum il am eu acum pe cel mic), dar il ajuti pentru mai tarziu. Mai mult decat Calpol (Nurofen) la febra si picaturi cu ser in nas nu am administrat. Ne mai chinuim cu scosul mucilot, cu crema pe baza de eucalipt sau ceapa taia ca sa il ajute noaptea sa respire.
Nu sunt o sustinatoarea a sistemului medical britanic, au si ei partile lor mai putin dragute (ca sa fiu politicoasa), insa in situatia asta are logica tot ce sustin.
Sanatate multa!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului