DEZGUST, DEZAMAGIRE, INDIGNARE

Am vazut cateva franturi din protestul de ieri al militarilor in rezerva/pensionati. Este crunt ce se intampla. Vorbesc in cunostinta de cauza cand spun ca nu e usor sa traiesti cu o persoana cu o astfel de meserie. Sau poate acum e mai usor decat inainte. Insa va spun ca daca suna telefonul la 2 noaptea, te ridici si ajungi cat mai repede cu putinta. Nu exista ca nu ai mijloace de transport sau masina personala, nu exista scuze, nu exista ca azi ma doare capul si imi sun seful sa ma invoiasca.
Oamenii astia au muncit nopti intregi, au dormit la serviciu pe o gonflabila, care pe la 3 dimineata s-a dezumflat si te-ai trezit pe podea, au raspuns la telefoane 7/24, au informat cu exactitate unde pleaca ca in concediu, cu ce, cu cine, cand unde anume, datele personale etc.
Vi se pare putin? Nu este. Si, repet, acum e mai usor decat inainte. Cei care sunt pensionari acum au trait vremuri grele, stagiul militar era obligatoriu, ofiterii erau nevoiti sa-si bata capul cu tot prostul, sa-l invete pe cel analfabet, sa aiba grija de ei si de dotarea existenta.
Si apropo de dotare, este inexistenta, STATUL isi bate joc de acesti oameni. Cu siguranta ati vazut la TV diverse accidente in timpul simularilor. Normal, daca avem echipamente din '40, care au dublu perioada de expirare, unele mostenite, altele cumparate de politicienii destepti care si-au asigurat spagi grase. N-a contat omul, n-a contat imaginea.
Si acum tot statul isi bate joc de acesti oameni luandu-le un minim de venit, un drept care li se cuvine, pentru care au muncit, au raspuns in fata populatiei. Un drept despre care nimeni nu comenteaza nimic, un drept incalcat, sustenabil la Curtea Drepturilor Omului.
Sunt multe de zis in acest sens, multe de comentat, dar nu merita decat: "frumoasa tara, pacat ca-i locuita", si eu completez DE ROMANI.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului