Plagiatul "globalizat"

Stiu ca si voi, ca si mine, v-ati saturat de scandalurile astea cu plagiatul. Da, acum toti cei care avem vreo diploma de master sau cei care au trudit pentru vreun doctorat sunt pusi in aceeasi oala: ca e posibil sa fi urmat calea noua, a copy/paste-ului.
Este neplacut ca atunci cand mergi undeva si prezinti diploma de master, persoana din fata ta sa ridice din spranceana, iar tu sa te simti ultimul om, trebuie sa justifici o munca de cateva luni, ore petrecute prin biblioteci, de multe ori uitai de tine pe acolo...
Nimeni nu se gandeste ca razboaiele lor se rasfrang si asupra altora, ca intreg sistemul de invatamant, oricum bolnav de ani de zile, isi da ultima suflare, iar cu acest gest il ingroapa muribund.
Si nu mai vorbesc de recunoasterea diplomelor obtinute de Romania in alta tara, nu, pentru aici e o alta situatie, de-a dreptul tragica. Suntem pe ultimul loc in top "un milion" de universitati, nimeni nu a auzit de facultatea ta si trebuie sa suplimentezi studiile cu alte cursuri. Este umilitor!
De multe ori iti doresti ori sa mori in tara ta, fara sa faci nimic, ori sa lupti cu toate puterile si sa demostrezi ca poti, ca esti capabil, ca e doar o mentalitate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

un nou inceput - o continuare