Cam asta e Kavala

Nu m.as plictisi niciodata de plimbarile de pe faleza sau chiar pe plajele pline cu nisip foarte fin. N.as putea sa renunt la plimbarile prin orasele noi, la descoperirile de care ai parte la fiecare colt ale acestora. Nu pot sa trec cu vederea fiecare colt de natura, un amanunt nevazut, o mica bucurie, o imagine blocata in timp. Imi plac vizitele la muzee si de fiecare data imi fac timp pentru a sorbi un strop din istoria acelui loc, din obiceiurile sau valorile prezentate cu atata modestie.
Si nici nu pot evita magazinele de suveniruri, vanzatorii de nimicuri si inovatorii de cultura stradala, tot atat de mult cum nu refuz niciodata mancarurile traditionale, specifice locului.
Cam asta e Kavala.
Un loc simplu, dar plin de istorie. Un oras organizat si asezat in forma de semiluna, cu un golf superb in care soarele isi oglindeste ziua. Un oras plin de scari, de urcusuri si coborasuri, cu stradute mici, inguste, unde soferii reusesc mereu sa se strecoare fara a se fi zgariat macar o data. Unde respectul intre soferi si motociclisti este litera de lege, insa ruptura se prezinta intre acestia (ambele categorii) si pietoni.
Este orasul in care aproape toata lumea are plante ornamentale si flori pe terase/balcoane, unde cresc pe marginea strazii portocali si nimeni nu.i baga in seara. Este spatiul dintre munte si mare, jos si sus, continent si insule. Un loc linistit in care oamenii sunt calmi, au mereu timpul de partea lor, isi beau linistiti cafeaua, chiar si de 3-4 ori pe zi. Un oras in care se mananca bine, de la feluri de mancare traditionale - grecesti pana la fructe de mare, pizza si baclava si unde chelnerii/ospatarii nu mi.au luat bacsis desi le specificam ca nu e nevoie de rest.
Cam asta e Kavala...si numai!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului