Om intre oameni (prieteni)

Mergem pe strada, ne simtit singuri printre atatia oameni. Parca nu apartinem decat noua insine. De fapt, nu suntem decat pentru noi. Doar ne incadram in peisaj, ne amestecam in multime si totusi, ne simtim singuri.
Am ajuns sa fim egoisti, ne.am pierdut din umanitate, nu ne mai intereseaza de ceilalti din jurul nostru. Chiar daca te impiedici pe strada si cazi, nimeni nu se uita la tine, dar sa te mai ajute sa te ridici. E dramatic, stiu, dar e real. Poate o sa spuneti ca exagerez, poate...dar eu stiu ce am vazut si am simtit.
Insa, mai avem o cale...prietenii ( si nu vorbesc de familie, e o alta discutie)!

Prietenii sunt cei care sunt mereu alaturi de tine, sunt cei care te accepta asa cum esti, cu rele si cu bune, sunt cei care iti spun verde-n fata realitatea cruda, dar care te si protejeaza. Prietenii sunt acele exceptii care te ajuta sa mergi mai departe, care te fac mai uman, sunt cei in care ai incredere.
Sunt oamenii care vin si te ajuta indiferent de ora sau de distanta, stii, esti constient ca vor fi acolo pentru tine.
Sunt cei cu care iti petreci timpul, chiar ore intregi si nu.ti dai seama ca poate au trecut 5ore...te simti ca si cand au trecut 5minute. Sunt oamenii cu care nu te.ai vazut poate cu lunile, dar atunci cand te intalnesti te simti parca te.ai vazut ieri. Sunt cei cu care te simti tu insusi, fara masca sociala, fara sa demonstrezi ca esti intru.un fel sau altul. Te simti tu!
Prietenii sunt cei pe care ii alegi si ei te aleg pe tine. E un sentiment reciproc. Un sentiment frumos!
Trebuie sa avem prieteni, sa ne facem timp pentru ei, sa fim acolo langa ei si la bucurii si la durere.
Si cel mai important, sa fim sinceri!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului