Scopul nostru este iubirea

Suntem intr-o cautare continua, toata viata. Cautam oameni, bucurii, tehnici sa ne satisfacem nevoile (nu degeaba avem si Piramida lui Maslow), cautam de multe ori si nu stim ce anume vrem sa gasim.
Cautam iubirea! Poate ca asta ne lipseste de fiecare data, insa nu ne dam seama si incercam de cele mai multe ori sa o inlocuim cu orice altceva. De fapt, iubirea nu poate fi inlocuita cu nimic altceva. Ne amagim si ne consolam cu alte lucruri, consideram ca nu are valoare, insa, pentru a merge mai departe, avem nevoie de iubire. Indiferent ce ar spune unii si altii, indiferent cat vrem sa ne ascumdem in spatele unei draperii de gheata, odata si odata constientizam ca vrem sa fie cineva langa noi. Acel cineva care sa ne iubeasca neconditionat, care sa ne accepte asa cum suntem, care sa fie acolo la orice ora din zi sau din noapte, atunci cand ne bucuram sau cand avem nevoie de un umar pe care sa plangem.
Acel cineva este de fapt perechea ce ne-a fost harazita. Unii isi intalnesc perechea mai devreme sau mai tarziu, altii o pierd si o regasesc, iar unii o pierd definitiv. Evident, viata nu e atat de roz pe cat ne dorim.
Dar ceea ce este cel mai important este sa constientizam ca, la un moment dat, persoana de langa noi este perechea de care avem nevoie, sa ne iubeasca.
Iar noi sa dam mai mult, sa oferim mai mult, mult mai multa iubire decat primim. Doar atunci vom fi impliniti! Doar atunci vom putea merge mai departe! Avem nevoie de iubire si trebuie sa oferim iubire!
Cautarea inseamna regasire. Regasirea de sine inseamna implinire. Iar implinirea inseamna iubire. Iubirea duce la fericire, iar la randul sau fericirea ne implineste ca oameni. Ne atingem scopul pentru care am fost creati: sa iubim si sa fim iubiti!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului