Nu-i inteleg pe unii...

Nu putem sa-i intelegem pe oameni, nu avem cum. Si sunt constienta de acest fapt.
Si totusi, nu inteleg de ce unii sunt mai altfel. Prin "altfel" incerc sa explic o anumita rautate gratuita. Nu stiu daca o fac chiar din rautate sau asa sunt ei ca oameni.
Adica, de ce, spre exemplu, intr-o discutie normala, cordiala, interlocutorului ii place sa faca anumite afirmatii (cu zambetul pe buze) care sa te faca sa te simti incoltit. De ce le place sa te "intepe" gratuit, desi tu esti chiar bine intentionat? De ce atunci cand intarzii la o intalnire (anuntat de dinainte si cu motive bine intemeiate) ti se adreseaza cu "vedeta"? Adica, sigur, da, ai intarziat, dar ai anuntat dinainte, ai si explicat....ce conteaza explicatia pe care o dai, nici nu te asculta.
De ce atunci cand, chiar esti obosit, si chiar nu ai chef de nimeni si de nimic, esti catalogat ca fiind "scump la vedere". Serios? Desi omul este nascut ca fiind social, ai si tu nevoie de odihna, de liniste si chiar de momente sa fii tu cu tine insuti. Si totusi, esti catalogat in diverse moduri.
Daca te imbraci intr-un fel, de ce te imbraci asa, daca nu te imbraci, mai rau.
Si exemplele pot continua.

Da, asa este, gura lumii nu o inchizi niciodata. Parca era si un cantec mai vechi in acest sens.
N-am scris ca sa aflu raspunsuri. Nici nu cred ca cineva poate oferi niste raspunsuri clare. Putem doar sa bajbaim printre mentalitati, obiceiuri, idei, vechi si nou. Putem sa oferim pareri, dar in  niciun caz nu detinem adevaratele raspunsuri.
Cautand asa alene pe Google, am gasit urmatoarele tipuri de cautari referitor la acest subiect:
"Mesajul din sticla: Iti pasa de gura lumii?"
"Poti opri vantul, apa si gura lumii?"
"Gura lumii o inchide doar buza mormantului"
"Daca vrei sa-ti strici ziua, atunci ia-te dupa gura lumii"
Prefer sa ma opresc aici cu exemplele, desi sunt mult mai multe. Problema intervine atunci cand si cei pe care ii crezi "normali", chiar apropiati au aceste tendinte. Atunci cum procedezi? Ii ignori, le ignori rautatile gratuite sau pur si simplu nu ii mai consideri apropiati? Hmmm...grea decizie.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului