E timpul sa schimbam ceva

Am avut mai multe discutii cu prieteni care vor/intentioneaza sau chiar se grabesc sa plece in strainatate. Si aici nu ma refer la a munci 6 luni in Italia/Spania, ci a se stabili acolo.
Astfel, am un cuplu care, de doi ani s-a mutat in Germania. Ea: medic oncolog (sper ca asta e denumirea corecta), el: instructor sportiv. Amandoi o duc foarte bine, salariul foarte bun, conditii net superioare la serviciile medicale, educatie si la confort in general.
Mai am cunostinte care s-au mutat in SUA, in diverse state, mutati de 2-4 si respectiv 5 ani. La fel, o duc bine, cu bune si cu rele. Adica, da, in State spre exemplu sunt multe "pericole", ca sa le spun asa (iti povestesc despre rapiri, despre jafuri armate, despre crime in plina zi, in plina strada etc). Exista un "dar": nivelul de trai este superior, nu exista sentimentul romanesc al zilei de maine, fiecare membru adult al familiei are masina, au tehnologie in casa de ultima generatie si isi permit ca o data la 2 luni sa aiba un concediu, ceea ce in Romania abia daca ti-l permiti o data pe an.
O sa-mi spuneti ca in tara straina e tot in tara straina, ca esti departe de familie, prieteni, rude etc. Este adevarat, din acest punct de vedere, insa nu poti sta o viata intreaga lipit de fusta mamei. Si mai spun ca daca vrei cu adevarat sa realizezi ceva trebuie sa faci compromisuri.
Mai am niste prieteni care in acest moment se pregatesc sa plece in Australia. El: un foart bun IT-ist, castiga foarte bine pentru Romania (6000-7000ron/luna), ea contabil expert, cu toate gradele luate, poate ajunge lejer la acelasi salariu. Au doi copii, doua fetite de 3 ani si respectiv o luna. Si totusi vor pleca pentru ca vor sa le ofere altceva, mult mai bun.
Dupa discutii, lecturi pe diverse site.uri de imigrare, chiar am discutat cu unii de la o agentie, eram tentata sa plec. Sa caut altceva.
Am stat, m.am gandit mai bine si cred ca totusi, deocamdata, este cazul sa mai incerc alte optiuni aici, pentru ca apoi, daca nu reusesc aici sa o pot lua de la capat in alta parte. Dar, sa nu.mi para rau ca nu am incercat.
Si ma gandesc serios sa pornesc ceva pe cont propriu. Inca nu stiu ce, dar ma voi gandi. Insa, daca aveti propuneri, le astept cu interes.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului