Despre "Tots and Parents"

Tots and Parents (Copii si Parinti) este un loc unde ne intalnim lunea si joia intre 9.30-11.00.
Asa cum ii spune si numele, vin mamici (foarte rar tatii) cu copii de peste 6luni. Se cere 50 pence pentru copil si 50 pence pentru parinte. In schimb, se ofera:
- cafea si ceai pentru mame
- gustare pentru cei mici
- jucarii de toate neamurile pentru toate gusturile (si ca sa nu se plictiseasca, le scoate pe categorii).
Noi, mamele, mai socializam, mai schimbam o impresie, iar cei mici se joaca. Este practic o camera mare, cam 10m×10m, cu cateva canapele si mese si o bucatarie.
In unele zile, tipa care se ocupa de aceasta activitate organizeaza Art&Crafts: acuarele, carioci, figurine, lipici, forme colorate, etc.
Totodata, se organizeaza petreceri: am participat la cea de Hallowen, urmeaza pe 11 decembrie pentru Craciun.
Exista si grup pe Facebook, cu acelasi nume, unde suntem tinute la curent cu orice modificare de program, bilete pentru petreceri sau orice alta informatie utila.
Gustarea consta printre altele in: mere, struguri, castravete, branza, paine cu unt, stafide, croasante, biscuiti (cu sau fara ciocolata), pufuleti etc. Da, stiu unele nu sunt deloc sanatoase, insa fiecare ii pune copilului in farfurie ce crede, asa ca nu comentez prea mult. (Da, am vazut ca aici n-au nicio pasiune de a da copilului sa manance sanatos: fara zahar, sare, E-uri, iar apa este inlocuita cu suc).
Insa, este de apreciat faptul ca cineva se preocupa si se implica activ in aceasta activitate. In primul rand pentru noi, strainii, e bine pentru a-ti face cunostinte, copii socializeaza, mai ales ca ei nu prefera prea mult parcurile pentru copii. In al doilea rand, vremea nu te ajuta foarte mult, iar un loc de joaca unde cel mic mai schimba peisajul/jucariile e mai mult decat binevenit.
Asadar, inca de cand ne-am mutat incercam sa mergem cat de des putem, inafara de zilele cand a fost racit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

un nou inceput - o continuare