Un week-end la Bologna

Week-endul trecut am fost la Bologna, am revazut orasul dupa 6 ani.
E drept ca atunci am vazut putin, mai mult plimbat pe strazi. Insa acum l-am luat la pas si pe strazi si in muzee/biserici.
S-o iau cu inceputul. Totul a pornit de dinainte de Revelion cand am prins o oferta la bilete de avion: 60 euro/persoana dus-intors cu Wizz Air. Apoi, am gasit cazare buna pe Booking 50 euro/noapte hotel de 4 stele (Suite Hotel Elite).
Stiam de cand am fost la Roma ca exista carduri care iti asigura intrarea la muzee, nu stai la cozi si atunci am cautat si pentru Bologna. Da, este. Asa cum scrie pe site-ul lor am facut rezervare si am bifat sa-l ridicam de la aeroport. Scrie ca daca faci rezervare platesti 18 euro (in loc de 20), ai 2 bilete de autobuz BLQ (cel de la si la aeroport - care e 6 euro/persoana/dus), intrarea la o lista de muzee si  reduceri la unele restaurante/magazine. Toate bune si frumoase.
Cand am ajuns in aeroport in Bologna era 8 dimineata si da, asa cum stim, italienii nu sunt prea matinali. Asa ca am asteptat pana la ...9,30. Cand sa-l platim ce sa vezi, trebuia sa platim 20 pentru ca cica, rezervarea trebuia efectuata de hotelul la care esti cazat. Serios? Ei, n-am stat sa ma cert cu doamna respectiva, oricum ne pierdusem rabdarea asa ca am platit.
(Pe parcurs ne-am dat seama ca o parte dintre muzeele existente pe lista lor nu primeau Bologna Card, dar oricum a meritat pentru ca intrarea in muzee in general varia intre 3 euro si 5-7 euro, asa ca tragand linie a fost ok.)
Mai departe ne-am cazat si am luat-o pe strazi. Nu o sa detaliez foarte mult, pozele sunt pe Facebook si sunt elocvente. Totul a fost pe sufletul meu: multa pictura (secolele XVII-XVIII), sculptura, arta, oameni, locuri frumoase, mancare buna.
Muzeele pe care le-am vizitat:
* Museo Civico Archeologico
* Museo Civico Medievale
Museo d'Arte Moderna
* Museo del Pepoli
* Museo Anatomico.
Am mai intrat si in vreo doua biserici, dar chiar nu mi-am notat numele lor.
Mancarea a fost foarte buna, nu am decat cuvinte de lauda. In general, o portie de paste erau intre 10-12 euro, o pizza 8-10 euro, o cafea 1 euro, capuccino 2 euro, tiramusu 5 euro, o bere Perroni (0,5l) 5 euro.
Am mers mult in fiecare zi (15-20 km), n-a fost prea cald, dar temperatura a fost ok.
Toata afacerea ne-a ajuns la 450 euro, doua persoane: bilete avion, cazare, Bologna Card, mancarea din fiecare zi si alte mici cheltuieli.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

un nou inceput - o continuare