Evenimente de si pentru sotii de militari

Astazi vreau sa va vorbesc despre o parte din evenimentele care se organizeaza de si pentru sotiile de militari si personalul civil din baza.
Mai intai, va povestesc despre intalnirile Parinti si copii, care se desfasoara lunea si joia dimineata intre 09:30-11.00. Aici mamicile vin cu copii, de diferite varste, intr-un spatiu frumos amenajat cu multe jocuri si jucarii. In timp ce kinderii se joaca, mamicile beau o cafea/ceai si fac conversatie. La ora 10:00 li se ofera o gustare care consta in: felii de castravete/mar, struguri, croasante taiate bucatele mai mici, cubulete de branza, merisoare/stafide si pufuleti(da, da, nici eu nu-s de acord cu ei si nu ii dau!). Participarea costa, evident: fiecare da cat vrea, de regula cam £1/copil.
Tot ei vor organiza si Hallowen Party pe 2noiembrie, unde vor fi mai multe activitati, printre care si concurs de costume. Da, suntem in trend asa ca am cumparat deja costumatia (adaptata pentru varsta lui). Participare costa £2,5/copil.
In decembrie va fi si Petrecerea de Craciun. Aici inca nu am toate detaliile, vom vedea.

Acum sa trecem la intalniri pentru adulti (sotii de militari).
Lunar, in prima zi de marti din luna se organizeaza Coffe Break - de fiecare dintre tarile participante. In septembrie a fost organizata de Germania, in octombrie de catre Danemarca. In ce consta: cafea si ceai si prajituri, de obicei. Nemtoaicele de exemplu au facut waffe (foarte bune), peste care puteai adauga: gem de cirese, capsuni si afine proaspete, ciocolata, zahar vanilat. Fetele din Danemarca au adus vreo 2feluri de prajituri, briose cu nuca si ghimbir si 3feluri de paine cu seminte, unt si branza de la ele. Participarea costa, evident £1.
Tot luna, cam in ultima miercuri din luna se organizeaza Pranzul (Lunchon), tot de cate o tara in parte. Luna trecuta organizata de UK, saptamana viitoare de catre Letonia. Aici lucrurile se complica: 2 feluri de mancare + desert (pregatite de restaurantul bazei, carora li se transmite din timp retete, poze etc. cu feluri de mancare specifice), apoi prezentarea tarii respective de catre National Representative Wife (adica sotia celui mai mare in grad, ce apartine tarii respective), se aduc reviste/brosuri cu prezentarea tarii, se ofera fiecareia dintre participante obiecte simbolice specifice etc, si ce mai consideri ca e frumos (dar si in functie de buget).
Apoi, saptamanal se organizeaza plimbari in diferite zone din imprejurimi, cu un autobuz/masini o bucata, restul pe jos.
Mai sunt si plimbari cu un obiectiv anume. Spre exemplu, pe 13 se organizeaza Cider Tour, la o fabrica unde se face cidrul.
Daca tot e sezonul, pe 27 luna aceasta va fi Hallowen Fancy Dress - petrecere cu tematica, cu multa bere si voie buna.
Pe 9 decembrie va fi Petrecerea de Craciun pentru cei mari, cu spectacol de balet, concert si alte nebunii. Aici participarea costa £50/persoana.
Mai putem adauga Free Workshop Facetime, Skype, Whatsup, care a fost saptamana trecuta, dar si Military Wives Choirs. Acesta din urma e destul de interesant (da, m-am inscris si eu). Repetitiile sunt in fiecare miercuri intre 19:15 - 21:30, plus ca sustin si concerte - urmatorul va fi pe 14 octombrie, intr-o catedrala dintr-un oras vecin.
Asadar, activitati sunt, nu ai cum sa te plictisesti. La o parte din ele particip si eu (acolo unde pot merge si cu copchilul).
Este foarte interesant cat de bine sunt organizati, au infrastructura si dotarile necesare. Da, in spate e multa alergatura si batai de cap, insa ceea ce iese merita, este frumos.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

un nou inceput - o continuare