Azi totul e prea...

E dimineata, prea dimineata. Iar vremea de afara nu ma ajuta deloc. Starea pe care o ai cand te trezesti e disperanta: prea putina lumina pe fereastra, picaturi de ploaie care se aud din camera cealalta, frig in casa si toatea astea se intampla la 6 dimineata. Da, exact! Ora e prea devreme pentru gusturile mele.
Totul e prea...prea frig, prea intuneric, prea morocanoasa.
De doua luni astept sa vina primavara, in fiecare zi o astept. Am ajuns sa ma bucur de cele 2-3 ore dintr-o zi cand apare soarele, stiti, ca la Londra. Nu-mi place ce vad, parca se vrea rugata si parca nu ne vrea.
Da, stiu, cand o sa vina caldura o sa ne plangem de ea. Insa, totusi, serios? Chiar nu vine? De ce e frig?
Mai e putin si vine 1Mai, iar obiceiurile noastre erau de a pleca la mare. Anul asta cred ca spunem pas. Pai pe o vreme din asta nu-ti vine nici sa iesi din casa (nu ca in casa ar fi nemaipomenit).
Pe deasupra, mai bate si vantul, asa ca sa ne faca in ciuda. Nici umbrela nu ne mai este de folos, ca te trezesti cu ea vraiste, nici pelerina, ca parca te umfla ca un balon. Si atunci, ce-i de facut?
E prea de tot! Vrem primavara, vrem soare caldut (nu prea cald), vrem fustite si pantofi, vrem ceva frumos.
Vreau sa ma trezesc dimineata cu soarele in geam, sa ma binedispuna pentru toata ziua, vrem pasari sa ne cante devreme. Vrem, insa astazi totul e prea gri, prea urat, prea trist.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Floarea de mac - simbolul sacrificiului soldatilor

Amintiri dintr-o zi de iarna

Educatia financiara si importanta ei in viata copilului